ÄPPLEMUST

 

Vår must är alltid gjord på våra egna äpplen. Musten är sortren och pressas antingen på Zari, Rubinstar eller Rubinola. Genom att inte blanda flera olika sorter i samma must framhävs sortens unika smak. De tre musterna skiljer sig åt i karaktär, musten på Rubinstar är mild och söt medan musten på Zari är fylligare, söt och syrlig. Musten på Rubinola är frisk, lätt och syrlig.

 

Musterna finns till försäljning som:

 

Stor flaska (0,75 l)

Liten flaska (0,25 l)

Bag in box (3 l)

 

 

CIDER

 

Vår cider tillverkas på must från sorten Zari - detta eftersom den sorten naturligt innehåller mycket syra och socker. Två egenskaper som krävs för att cidern ska bli smakrik och söt även efter att jäsnings-processen förbrukat en stor del av sockret. Vår cider tillverkas på franskt vis utan tillsats av socker. Det betyder att all sötma kommer direkt från äpplena. Naturligt och gott. Cidern är varsamt kolsyrad och filtrerad.

 

Vår cider finns till försäljning på:

 

Stor flaska (0,7 l) - då antingen alkoholfri eller med en alkoholhalt på 2,2%. Cidern på 2,2% finns även på liten flaska (0,25 l).

 

 

 

 

 

DESSERTMUST

 

Vår dessertmust är det perfekta alkoholfria alternativet till efterrätter och ostar. Söt och ljuvligt len precis som en likör - men helt tillverkad på äpplen och utan alkohol. Vår dessertmust tillverkas på must från sorten Aroma. Genom att en del av vattnet i musten filtreras bort ökar mustens smakintensitet. Mindre vatten, mer smak!

 

Vår dessertmust finns till försäljning på:

 

Flaska 250 ml

 

 

 

 

 

 

 

 

ÄPPLECIDERVINÄGER

 

Vår äpplecidervinäger tillverkas med utgångspunkt från vår cider och är alltså även den gjord på sorten Zari. Cidern jäses på nytt och alkoholen omvandlas långsamt till vinägersyra. Därefter lagras vinägern hos oss på ekfat där aromen utvecklas och syrorna rundas av. Vår vinäger innehåller inga tillsatser och är inte pastöriserad. Det är en levande produkt där smak och arom fortsätter utvecklas i flaskan.

 

Vår äpplecidervinäger finns till försäljning på:

 

Flaska 200 ml

 

 

 

 

 

 

 

HONUNG

 

Vår honung är ett samarbete mellan Engelbrekts och Honungsgården på Bjäre. Varje år hyrs bin in till våra odlingar inför blomning. Bina hjälper oss att pollinera träden och samlar nektar från blommorna, nektar som genom binas arbete i kuporna blir till honung.

Eftersom en stor del av nektaren kommer från äppelblom får honungen en unik arom. Den är

ljus och fast med inslag av raps.

 

Vår honung finns till försäljning på:

 

Burk 350 g

Engelbrekts Äpple AB, Gamla Södåkravägen 233, 263 92 Jonstorp

Facebook: Engelbrekts Kullabygden, Instagram: @engelbrektsapple

Copyright Engelbrekts Äpple AB 2021