OM ENGELBREKTS

 

Engelbrekts huvudsakliga affärsinriktning är produktion av äpple färskkonsumtion för leverans till förstahandsgrossist. Engelbrekts består av tre odlingar, två nystartade och en som är väl etablerad. Odlingarna är uteslutande moderna tätplanteringar med unga träd som föryngras kontinuerligt för att bibehålla hög kvalitet och skörd. Sorterna som odlas är dels klassiska sorter som Aroma och Ingrid Marie men även nya moderna sorter som Zari och Rubinstar.

 

Engelbrekts bedriver också lagring och packning av äpple i ett gemensamt bolag. All lagring sker i så kallade ULO-kylar, vår totala lagringskapacitet är i dagsläget 1750 ton, detta möjliggör att hela årets skörd kan lagras ULO-lager istället för i konventionell kyl. Om där finns plats över i kylarna hyrs utrymmet ut till andra odlare och packerier.

 

Innan leverans till grossist sorteras och packas äpplena. Packningen sker delvis för hand, vilket säkerställer en genomgående hög kvalitet. Vanligtvis paketeras äpplena i en returback eller i en pappkartong - antingen löst, eller lavat med stickers. Förutom att packa vår egen frukt packar vi frukten från ett fåtal andra odlare. All försäljning av äpple i parti sker genom Äppelriket Österlen ekonomisk förening, i vilken vi är medlemmar.

 

Försäljningen av vår egna must och cider står vi själva för under det egna varumärket Engelbrekts. Försäljningen av must och cider riktar sig främst till restauranger och butiker.

Engelbrekts Äpple AB, Gamla Södåkravägen 233, 263 92 Jonstorp

Facebook: Engelbrekts Kullabygden, Instagram: @engelbrektsapple

Copyright Engelbrekts Äpple AB 2021